Την Πέμπτη 20/06/2013 στις 18:00μμ έγινε στο σχολείο μας η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2012-13.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν τα παρακάτω προγράμματα.:

Πολιτιστικά
"Η κοινωνική πολυμορφία της Σμύρνης πριν και μετά την Μικρασιατική καταστροφή" 

"Χορευτικό ταξίδι στα Κύθηρα" 

"Ήχος και Εικόνα" 

Αγωγής Υγείας

"Αγαπώ τον εαυτό μου - Αποφεύγω τις εξαρτήσεις" 

"Μεσογειακή διαρτοφή και υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών από τους εφήβους" 

"Στοματική Υγιεινή" 

 Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

"Tα πλοία της συμπόνιας"

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟcyprus afica2

Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου μας αναδείχθηκε νικήτρια, κερδίζοντας το 3ο βραβείο στη κατηγορία αφίσας, (Αφίσα του μαθητή της Β΄ Γυμνασίου Νίκου Γεωργακόπουλου) στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα /διαγωνισμό "Κύπρος- Ελλάδα - Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες".

Το 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής συμμετέχει στη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους στο πρόγραμμα αυτό, με 27 μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης και υπεύθυνες καθηγήτριες κα Μπάκου Μαρία, κα Παπαπαναγιώτου Ελένη και κα Σκαρλάτου Μαρία. Οι μαθητές πήραν μέρος με τα εξής έργα:

Ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Αιώνιοι Συνοδοιπόροι" διάρκειας 5:47. Συμμετέχουν 35 μαθητές από τη Α΄ και Β΄ τάξη του σχολείου μας.
Ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Η Κυπριακή Διάλεκτος και οι Θησαυροί της" διάρκειας 4:31. Συμμετέχουν 3 μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου.
Σπότ με τίτλο "Μαρτυρία ενός Έλληνα Εφέδρου Ανθυπολοχαγού" διάρκειας 3:37 με τους τίτλους αρχής και τέλους. Συμμετέχουν 3 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου.
Αφίσα των μαθητριών της Β΄ Γυμνασίου Ελένη Οικονόμου, Δήμητρα Νικολοπούλου, Βάσια Ταμιωλάκη και Στέλλα Χριστοφόρου.
Αφίσα των μαθητριών της Β΄ Γυμνασίου Αλβέρτη Χριστίνα και Αθανασοπούλου Ελένη.
Τρισδιάστατη κατασκευή της μαθήτριας της Β΄ γυμνασίου Βασιλικής Τσομώκου.
Ταινία Μικρού μήκους με τίτλο "Ο Καραγκιόζης και η πλούσια κληρονομιά της Κύπρου" διάρκειας 10:31 μαζί με τους τίτλους αρχής και τέλους. Συμμετέχουν τρείς (3) μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου παραδώσαμε στην ανακύκλωση περίπου 2 τόνους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Αυτή ήταν η τελευταία παράδοση που έγινε από το σχολείο και προσματράτε στο σχολικό έτος 2015-2016. Συνολικά σε ένα χρόνο, με τη βοήθεια όλων σας, το σχολείο παρέδωσε για ανακύκλωση περίπου 6 τόνους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Σας ευχαριστούμε όλους σας ..... και φυσικά αισιοδοξούμε να κερδίσουμε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό, που θα έχουν ως έπαθλο καινούριο ηλεκτρονικό υλικό χρήσιμο για την εκπαιδευτική διαδικασία όπως διαδραστικό πίνακα ή ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Για 2η χρονιά φέτος οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής με τη βοήθεια των καθηγητών και των γονέων τους, γνωρίζοντας ότι η ανακύκλωση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και για το μέλλον τους, ανακυκλώνουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, η επιτυχία της εναλλακτικής διαχείρισης εξαρτάται, όχι μόνο από την ευαισθητοποίηση, αλλά και από την ενεργό συμμετοχή. Προστατεύουμε το περιβάλλον και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Το σχολείο μας μετέχει σε πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Αυτό σημαίνει ότι όσα περισσότερα κιλά ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών υλικών ανά μαθητή συλλέξουμε τόσο μεγαλύτερες πιθανότητας έχουμε να είμαστε ένα από τα σχολεία που θα λάβουν βραβεύσιμη θέση στο διαγωνισμό.

Για  αυτό στο χώρο του σχολείου υπάρχει ειδικός κάδος που δέχεται τις χαλασμένες συσκευές. Θα θέλαμε από εσάς να μας βοηθήσετε να τον γεμίζουμε όσο πιο συχνά γίνεται! 

Στις 23 Φεβρουαρίου 2016 με τη βοήθεια όλων καταφέραμε να συλλέξουμε 820 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2013-14 υλοποιήθηκαν τα εξής προγράμματα :

Α . Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

  1. Comenius " Connect to a Green World "

Β. Πολιτιστικά

  1. 1. « Χορευτικό ταξίδι στη Ζάκυνθο»
  2. 2. « Πολιτιστική κληρονομιά - αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι » .
  3. 3. « Πρόγραμμα αισθητικής αγωγής - εργαστήριο πηλού» ( κεραμική - γλυπτική ) .

Γ. Περιβαλλοντικής Αγωγής

  1. Πρόγραμμα « Φύσα αεράκι, φύσα με ».
  2. « Περιβαλλοντικές προτάσεις για μια καλύτερη πόλη».

Δ. Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Η Α΄ τάξη πραγματοποίησε επισκέψεις :

α) στο Μουσείο Ακρόπολης

β) στο Σιδηροδρομικό Μουσείο

γ) στο Ναυτικό Μουσείο

δ) στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και

ε) στην αρτοβιομηχανία ¨Καραμολέγκος¨

Η Β΄ τάξη επισκέφθηκε: Glyptotheque

α) την Μονή Καισαριανής

β) το Πυροσβεστικό Μουσείο

γ) το θωρηκτό ¨Αβέρωφ¨

δ) το εργοστάσιο της ¨Ταsty¨

ε) την Εθνική Γλυπτοθήκη και

στ) την αρτοβιομηχανία ¨Καραμολέγκος¨.

Τα τμήματα της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν :

α) το Ναυτικό Μουσείο Πειραιά

β) τα ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου

γ) την Εθνική Γλυπτοθήκη

Το τμήμα Γ΄4, το οποίο βραβεύθηκε για τον καλύτερο στολισμό σχολικής αίθουσας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική ? ψυχαγωγική επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ε. Ενημερωτικά σεμινάρια μαθητών

Από το Κέντρο Υγείας Παιδιού Καισαριανής έγινε ενημέρωση στην Α΄ τάξη με θέμα « Εφηβεία : αλλαγές στο σώμα» , μία ώρα ανά τμήμα , χωριστά αγόρια? κορίτσια . Επίσης , πραγμα-τοποιήθηκαν σεμινάρια για θέματα Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό και για θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου ( Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. ) .

Στη Β΄ τάξη έγινε σεμινάριο έξι ωρών σε κάθε τμήμα , με θέμα: « Ευαισθητοποίηση μαθητών στην αποφυγή χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών » από το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγρά-φου .Οι μαθητές επίσης ενημερώθηκαν για θέματα Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό και για θέματα aντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

ΣΤ. Ενδοσχολικά σεμινάρια εκπαιδευτικών

Στα πλαίσια διερεύνησης των αναγκών που έχουν οι εκπαιδευτικοί, έγινε ενημέρωση των καθηγητών σχετικά με την αντιμετώπιση σχολικών προβλημάτων από το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου. Επίσης από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γ.Σ.Ε.Ε. έγινε ενημέρωση με θέμα « Εκπαιδευτικοί και Διιά Βίου Μάθηση » .