Εκπαιδευτικά προγράμματα σχολικού έτους 2012-13

Την Πέμπτη 20/06/2013 στις 18:00μμ έγινε στο σχολείο μας η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2012-13.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν τα παρακάτω προγράμματα.:

Πολιτιστικά
"Η κοινωνική πολυμορφία της Σμύρνης πριν και μετά την Μικρασιατική καταστροφή" με συντονίστρια καθηγήτρια την κα Παπαπαναγιώτου Ελένη κλάδου ΠΕ15 (Οικιακής Οικονομίας), υποδιευθύντρια του σχολείου μας.
Συμμετείχαν οι καθηγητές κα Σκαρλάτου Μαρία, κλάδου ΠΕ03 (Μαθηματικός), και ο κος Πουλής Σπύρος κλάδου ΠΕ02 (Φιλόλογος). Η ομάδα των μαθητών αποτελούνταν από 32 μαθητές και των τριών τάξεων.


"Χορευτικό ταξίδι στα Κύθηρα" με συντονίστρια καθηγήτρια την κα Καρκαμπούνα Καλλιρρόη κλάδου ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής) με συμμετέχοντες καθηγητές την κα Παϊπέτη Μαρία ΠΕ16 (Μουσικής) και τον κ. Βαλή Αναστάσιο ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής).
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήρθαν σε επαφή με τη χορευτική παράδοση, τη μουσική, τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία των Κυθήρων.


"Ήχος και Εικόνα" με υπεύθυνους καθηγητές την κα Παϊπέτη Μαρία ,κλάδου ΠΕ16 (Μουσικής), και τον κ. Παπαμήτσο Γεώργιο ,κλάδου ΠΕ19 (Πληροφορικής).
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην ιστορία της καταγραφής του ήχου και να διερευνήσουν πώς χρησιμοποιείται στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στη διαφήμιση.


Αγωγής Υγείας

"Αγαπώ τον εαυτό μου - Αποφεύγω τις εξαρτήσεις" με συντονίστρια καθηγήτρια την κα Μανωλάρου-Βατιανού Κυριακή κλάδου ΠΕ13 (Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών) και συμμετέχοντες καθηγητές την κα Μπάκου Μαρία (Διευθύντρια) κλάδου ΠΕ19 και την κα Κορακοβούνη Βασιλική κλάδου ΠΕ02 (Φιλόλογο).
Η ομάδα των μαθητών μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, επισκέψεις και βιωματικές ασκήσεις ενημερώθηκαν για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση τους. Επίσης, αναδείχτηκε η αξία της θετικής προδιάθεσης απέναντι στον εαυτό και η συμβολή της στην αποφυγή εμπλοκής του ατόμου σε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις.

"Μεσογειακή διαρτοφή και υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών από τους εφήβους" με συντονίστρια καθηγήτρια την κα Παπαγεωργίου Ευαγγελία κλάδου ΠΕ02 (Φιλόλογος) και συμμετέχοντες καθηγητές την κα Γκιώνη Γεωργία κλάδου ΠΕ02 (Φιλόλογος) και τη κα Παπανδρέου Ελένη ΠΕ05 (Γαλλικών).
Οι μαθητές μέσα από ομαδικές εργασίες, δραστηριότητες, επισκέψεις και βιωματικά παιχνίδια διερεύνησαν τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων, έμαθαν για τη σωστή και υγιεινή διατροφή, για τα συστατικά των τροφίμων, κατανόησαν τη σπουδαιότητα της Μεσογειακής διατροφής και συνειδητοποίησαν ότι η υγεία τους εξαρτάται άμεσα από τη σωστή διατροφή.

"Στοματική Υγιεινή" με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Παληαμπέλου Ελένη (Βιολόγος), Παπαθανασίου Μαρία (Μαθηματικός), Κορακοβούνη Βασιλική (φιλόλογος). Οιστόχοι του προγράμματος ήταν:
Αναγνώριση σημασίας των δοντιών στην Ανθρώπινη ζωή και Επικοινωνία.
Σύνδεση στόματος και των δοντιών με βασικές λειτουργίες του σώματος, Τροφή, Αναπνοή, Ομιλία, Ύπνος
Ευαισθητοποίηση και συσχέτιση της στοματικής υγείας με διατροφικές συνήθειες.

Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

"Tα πλοία της συμπόνιας". Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος η κ. Μπάκου Μαρία-Διευθύντρια, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Μετσοβίτης Δημήτριος-Υποδιευθυντής και η κ. Παληαμπέλου Έλενα, βιολόγος.
Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα του ΚΠΕ Δραπετσώνας, "τα λιμάνια της πατρίδας μας". Στο πρόγραμμά μας συνδέσαμε το λιμάνι της Σμύρνης τότε και τώρα καθώς και του Πειραιά που υποδέχθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων.
Οι μαθητές παρορμούμενοι από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε (στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στην Εστία της Νέας Σμύρνης), αναζήτησαν πληροφορίες μέσα από ιστορικά βιβλία, το διαδίκτυο, ανέτρεξαν ιστορικά στην εποχή του 1922 και στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες στη Σμύρνη, αποτύπωσαν τις αλλαγές του λιμανιού τότε και τώρα.


Εκτύπωση   Email