Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα Crocus

Οι μαθητές του Α4 και ειδικότερα οι: 

crocus1

Πετράκος Άγγελος, (ο οποίος επιμελήθηκε και συνέθεσε όλο αυτό το υλικό), Μανωλίδη Φαίδρα, Μπεγλίτης Κώστας, Μπεγλίτης Πέτρος, Ντόβας Παναγιώτης, Ξανθιώτη Ευδοκία, Πατεδάκη Κατερίνα, Παπαδήμος ΒάΪος, Τζομπανάκης Δημήτρης, με την καθηγήτρια τους κ. Χρηστίδου Χριστίνα, συμμετείχαν στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα crocus.

Πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και εφαρμογής της παιδαγωγικής FREINET στη δημόσια εκπαίδευση

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και εφαρμογής της παιδαγωγικής FREINET στη δημόσια εκπαίδευση εκπροσωπούμενο από τέσσερις εκπαιδευτικούς. Σαν πρώτη φάση ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία τάξη που θα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές Freinet, ξεκινώντας από ένα τμήμα, ενώ παράλληλα η φιλοσοφία και η μεθοδολογία αυτή να αρχίσει να διαχέεται σε όλο το σχολείο. 

freinet

Στο συγκεκριμένο τμήμα, καθώς και σε άλλα έχουν ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία πολλές από τις αντίστοιχες τεχνικές όπου οι μαθητές εργάζονται μέσα σε ένα συνεργατικό κλίμα όπου ενισχύονται οι κοινοτικές αξίες της συλλογικότητας, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας. Κάποιες από αυτές τις τεχνικές είναι το «Τι νέα» , το συμβούλιο τάξης , ο απολογισμός, η εργασία σε ομάδες, η μάθηση με φυσικό τρόπο μέσα από ανακάλυψη-εξερεύνηση, ο συντονισμός του μαθήματος από μαθητή, το κουτί επικοινωνίας, τα μικρά βιβλία και οι ζώνες.

Υποκατηγορίες