Σχολείο Βικιπαίδειας (Πολιτιστική δράση)

   Το Σχολείο Βικιπαίδειας που λειτουργεί στο σχολείο μας στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος είναι ένας φυσικός χώρος, μια στέγη στην οποία αποκτούμε εφόδια για τη συγγραφή λημμάτων στη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια του ίντερνετ.

wp  school  poster 2ndGym

   Ο σκοπός του πολιτιστικού προγράμματος είναι η ανάπτυξη της δεξιότητας να συγγράφει κανείς εγκυκλοπαιδικά λήμματα. Πέρα από τη χρήση των εργαλείων και την εκμάθηση των τεχνικών που είναι σαφώς αντικείμενο διδασκαλίας, στα μαθήματα αυτά μαθαίνει κανείς να γράφει σε «εγκυκλοπαιδικό τόνο», δηλαδή να είναι αντικειμενικός, να εκφράζεται ουδέτερα, να μην μεροληπτεί, να τεκμηριώνει τον λόγο του και ταυτόχρονα να γίνεται κατανοητός από τον μη ειδικό.

Η κοινωνική πολυμορφία της Σμύρνης πριν και μετά την Μικρασιατική καταστροφή

Πολιτιστικό πρόγραμμα

"Η κοινωνική πολυμορφία της Σμύρνης πριν και μετά την Μικρασιατική καταστροφή" με συντονίστρια καθηγήτρια την κα Παπαπαναγιώτου Ελένη κλάδου ΠΕ15 (Οικιακής Οικονομίας), υποδιευθύντρια του σχολείου μας.
Συμμετείχαν οι καθηγητές κα Σκαρλάτου Μαρία, κλάδου ΠΕ03 (Μαθηματικός), και ο κος Πουλής Σπύρος κλάδου ΠΕ02 (Φιλόλογος). Η ομάδα των μαθητών αποτελούνταν από 32 μαθητές και των τριών τάξεων.

 

Χορευτικό ταξίδι στα Κύθηρα

 Πολιτιστικό πρόγραμμα 

 "Χορευτικό ταξίδι στα Κύθηρα" με συντονίστρια καθηγήτρια την κα Καρκαμπούνα Καλλιρρόη κλάδου ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής) με συμμετέχοντες καθηγητές την κα Παϊπέτη Μαρία ΠΕ16 (Μουσικής) και τον κ. Βαλή Αναστάσιο ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής).

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήρθαν σε επαφή με τη χορευτική παράδοση, τη μουσική, τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία των Κυθήρων.

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι

Συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο από την ορχήστρα του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής. Αφορμή υπήρξε το αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2013-14.

Ήχος και Εικόνα

Πολιτιστικό πρόγραμμα

"Ήχος και Εικόνα" με υπεύθυνους καθηγητές την κα Παϊπέτη Μαρία ,κλάδου ΠΕ16 (Μουσικής), και τον κ. Παπαμήτσο Γεώργιο ,κλάδου ΠΕ19 (Πληροφορικής).

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην ιστορία της καταγραφής του ήχου και να διερευνήσουν πώς χρησιμοποιείται στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στη διαφήμιση.