Αγαπώ τον εαυτό μου - Αποφεύγω τις εξαρτήσεις


Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

"Αγαπώ τον εαυτό μου - Αποφεύγω τις εξαρτήσεις" με συντονίστρια καθηγήτρια την κα Μανωλάρου-Βατιανού Κυριακή κλάδου ΠΕ13 (Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών) και συμμετέχοντες καθηγητές την κα Μπάκου Μαρία (Διευθύντρια) κλάδου ΠΕ19 και την κα Κορακοβούνη Βασιλική κλάδου ΠΕ02 (Φιλόλογο).
Η ομάδα των μαθητών μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, επισκέψεις και βιωματικές ασκήσεις ενημερώθηκαν για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση τους. Επίσης, αναδείχτηκε η αξία της θετικής προδιάθεσης απέναντι στον εαυτό και η συμβολή της στην αποφυγή εμπλοκής του ατόμου σε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Στοματική Υγιεινή

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

 "Στοματική Υγιεινή" με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κα Παληαμπέλου Ελένη (Βιολόγος), κα Παπαθανασίου Μαρία (Μαθηματικός), κα Κορακοβούνη Βασιλική (φιλόλογος). Οιστόχοι του προγράμματος ήταν:

Αναγνώριση σημασίας των δοντιών στην Ανθρώπινη ζωή και Επικοινωνία.
Σύνδεση στόματος και των δοντιών με βασικές λειτουργίες του σώματος, Τροφή, Αναπνοή, Ομιλία, Ύπνος
Ευαισθητοποίηση και συσχέτιση της στοματικής υγείας με διατροφικές συνήθειες.

 

Μεσογειακή διαρτοφή και υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών από τους εφήβους

 Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

"Μεσογειακή διαρτοφή και υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών από τους εφήβους" με συντονίστρια καθηγήτρια την κα Παπαγεωργίου Ευαγγελία κλάδου ΠΕ02 (Φιλόλογος) και συμμετέχοντες καθηγητές την κα Γκιώνη Γεωργία κλάδου ΠΕ02 (Φιλόλογος) και τη κα Παπανδρέου Ελένη ΠΕ05 (Γαλλικών).

Οι μαθητές μέσα από ομαδικές εργασίες, δραστηριότητες, επισκέψεις και βιωματικά παιχνίδια διερεύνησαν τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων, έμαθαν για τη σωστή και υγιεινή διατροφή, για τα συστατικά των τροφίμων, κατανόησαν τη σπουδαιότητα της Μεσογειακής διατροφής και συνειδητοποίησαν ότι η υγεία τους εξαρτάται άμεσα από τη σωστή διατροφή.