Πρόγραμμα ? Δραστηριότητες της επίσκεψης στην ΙΣΠΑΝΙΑ

Επισκέψεις Εμφανίσεις: 705

Αναχώρηση Ελληνικής αποστολής to Σάββατο 5-10-2013 από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με την πτήση των 20.40 για Γενεύη Ελβετίας. 

Άφιξη μετά από πτήση 2.50'στο αεροδρόμιο της Γενεύης. Παραμονή ως τις 6.55 ώρα Ελβετίας και αναχώρηση της πτήσης για Μαδρίτη. 

Άφιξη στη Μαδρίτη στις 7.55,ώρα Ισπανίας. Μετάβαση από το αεροδρόμιο στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης. Αναχώρηση αμαξοστοιχίας για San Fernando στις 15.30. 

Άφιξη στην πόλη υποδοχής μετά από 4.30' ώρες ταξίδι. Υποδοχή από Ισπανό καθηγητή και μετάβαση με το αυτοκίνητό του στο ξενοδοχείο. 

21.00 Δείπνο υποδοχής και γνωριμίας με τα μέλη της αποστολής των υπολοίπων χωρών - πλην της Ρουμανίας που επρόκειτο να αφιχθεί γύρω στις 23.00. Η ατμόσφαιρα στο τραπέζι ιδιαίτερα θερμή και φιλική.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7-10-2013

Α. Συζήτηση για τους ρόλους κάθε χώρας στο πρόγραμμα.

Β. Αποφάσεις για τις δραστηριότητες τον πρώτο χρόνο:

Μετά την επισήμανση ύπαρξης ήδη στο facebook δύο σελίδων(CGW και CGW only for coordinators) ,αποφασίστηκε ότι οι ανακοινώσεις στο εξής θα αναγνωρίζονται με τη χρήση των δύο αρχικών γραμμάτων του ονόματός της κάθε χώρας στα Αγγλικά.

TΡITH 8-10-2013

Αποφάσεις:

   1. Ανταλλαγή e-mail μεταξύ των μαθητών. Η Ρουμανία θα αναλάβει να συστήσει με τυχαίο τρόπο ομάδες επικοινωνίας μεταξύ μαθητών διαφορετικών κρατών, ώστε να προκύψουν cyberfriends.
   2. Πραγματοποίηση βιντεο-συσκέψεων μεταξύ των ομάδων των διαφορετικών χωρών(συνολικά 6 μέσα στα δύο χρόνια).Εξαιρείται η Γερμανία λόγω νόμου που δεν τις επιτρέπει σε μαθητές. Υπεύθυνη η Ρουμανία.

ΤETAΡΤΗ 9-10-2013

ΠΕΜΠΤΗ 10-10-2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-10-2013

Συζητήθηκαν:

  1. Οι επόμενες μετακινήσεις ?συναντήσεις
  2. Οι ημερομηνίες των συναντήσεων
  3. Θέματα φιλοξενίας των μαθητών, υποχρεώσεις οικογενειών προς φιλοξενούμενο μαθητή, τρόποι επικοινωνίας με οικογένεια πριν τη μετακίνηση, κ.α.
  4. Κατανομή εργασιών ανά συνάντηση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12-10-2013
6.45 Αναχώρηση από το σιδηροδρομικό σταθμό του San Fernando για Μαδρίτη. Μετάβαση με προαστιακό σιδηρόδρομο στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης. Αναχώρηση με την πτήση των 15.30 για Ζυρίχη. Αναχώρηση από Ζυρίχη για Αθήνα στις 21.00. Άφιξη στο Ελ. Βενιζέλος την Κυριακή 13-10-2013 στις 0.40, ώρα Ελλάδος.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Η πρώτη συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος ήταν επιτυχής και ελπιδοφόρα. Οι συνεδριάσεις ήταν άψογα οργανωμένες, τα θέματα ήταν σαφή, ακούστηκαν όλοι οι εταίροι οι συζητήσεις έγιναν σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και ισοτιμίας.
Η όλη οργάνωση?επισκέψεις, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, δραστηριότητες εντός σχολείου, μετακινήσεις, γεύματα-κρίνεται άψογη. Η θερμή άλλωστε φιλοξενία των Ισπανών συναδέλφων, της Διευθύντριας του σχολείου και ιδιαίτερα του Ισπανού συντονιστή επέδρασαν καταλυτικά, ώστε να επιτευχθεί ένας σημαντικός στόχος του προγράμματος που αφορά το συμπλησίασμα των λαών της Ευρωπαϊκής ένωσης και της σύμπηξης φιλικών σχέσεων.

ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
Στην πρώτη συνάντηση με τους μαθητές του προγράμματος μετά το ταξίδι έγινε προβολή των βίντεο και πλούσιου φωτογραφικού υλικού. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν τους μαθητές στην Ισπανία και γενικά για όσα διαμείφθηκαν εκεί. Οι γονείς θα ενημερωθούν στην καθιερωμένη συνάντηση που θα ακολουθήσει.

Εκτύπωση