Συναντήσεις

COMENIUS 2013-2015

CONNECT TO A GREEN WORLD

logotypo

ΧΑΡΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ

? Παπαπαναγιώτου Ελένη,   ΠΕ15,   Υποδιευθύντρια ?Υπεύθυνη του προγράμματος
? Μπάκου Μαρία,   ΠΕ4,   Διευθύντρια
? Μετσοβίτης Δημήτριος   ,ΠΕ3,   Υποδιευθυντής
? Σκαρλάτου Μαρία,   ΠΕ3
? Χατζηηλιάδου Χάιδω,   ΠΕ2
? Σιούκα Λυδία,   ΠΕ4
? Τριανταφύλλου Αναστάσιος,   ΠΕ08
? Κωνσταντόπουλος Ασημάκης,   ΠΕ7

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013  ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΕΛΛΑΔΑ
ΜΑΙΟΣ 2014 ΠΟΛΩΝΙΑ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΜΑΙΟΣ 2014

ΤΟΥΡΚΙΑ


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 Εως ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

 • Δημιουργία λογότυπου της χώρας.
 • Για τις ανάγκες της κινητικότητας μας στην Ισπανία, τα παιδιά ζωγράφισαν σε ομάδες σε μεγάλα χαρτόνια έξι ( 6) αφίσες με θέμα την ανακύκλωση οι οποίες συμμετείχαν σε έκθεση στο σχολείο της Ισπανίας τον Οκτώβριο του 2013.
 • Σύμφωνα με τις οδηγίες του Ισπανού Συντονιστή, οι μαθητές προχώρησαν σε κατασκευή αφισών με θέμα το οικολογικό σπίτι(eco homes).
 • Δημιουργία κολάζ με φωτογραφίες από τις επισκέψεις μας στις άλλες χώρες.
 • Κατασκευή «περίπτερου» Comenius στην είσοδο του σχολείου, όπου αναρτήθηκαν όλα τα προηγούμενα.
 • Για τις ανάγκες των παρουσιάσεων της χώρας μας στις 4 φετινές κινητικότητες της Σύμπραξης έγινε
  • εκπόνηση 4 ηλεκτρονικών παρουσιάσεων από τα παιδιά για την ανακύκλωση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τη βιομάζα και την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα που προβλήθηκαν στις επισκέψεις.
  • δημιουργία 3 βίντεο με θέμα « Παρουσιάζω το σχολείο μου, την Καισαριανή και την Ελλάδα» τα οποία προβλήθηκαν στις τελετές έναρξης στην Ισπανία, Φιλανδία και Πολωνία.
  • Σύνθεση (στίχοι και μελωδία) τραγουδιού από μαθήτριες του προγράμματος με τη βοήθεια της μουσικού του σχολείου με θέμα την ανακύκλωση που παρουσιάστηκε στην Ισπανία.
 • ια την διδακτική ? μαθησιακή προσέγγιση του θέματος του προγράμματος έγιναν τα παρακάτω κατά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας με τους μαθητές.
  • Εκπόνηση ηλεκτρονικών παρουσιάσεων από ομάδες μαθητών για κάθε ένα από τα είδη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Εργασία σε ομάδες με θέμα «Πώς η πόλη μου προστατεύει το περιβάλλον»
  • Συμπλήρωση 2 φύλλων εργασίας α. για διαχωρισμό ανανεώσιμων και μη πηγών ενέργειας β. για μετατροπές ενέργειας)
  • Συμπλήρωση 2 σταυρολέξων με θέμα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 • Για την επικοινωνία και την συνεργασία μεταξύ των μελών της Ελληνικής ομάδας αλλά και των χωρών μεταξύ μας
  • Έχει δημιουργηθεί λογαριασμός στο facebook με όνομα «Connect to a Green World», όπου ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ των εταίρων.
  • Επίσης έχει δημιουργηθεί επίσημη ιστοσελίδα (http://www.connecttoagreenworld.com), όπου αναρτώνται πληροφορίες από τον υπεύθυνο συντονιστή σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος.
  • Τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι γονείς και η τοπική κοινωνία ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του σχολείου(http://2gym-kaisar.att.sch.gr/site/) και την Ελληνική σελίδα facebook του προγράμματος(CGW Hellas)
 • Στο πλαίσιο των κοινών δραστηριοτήτων μας με τα σχολεία των άλλων χωρών
  • Δημιουργία διαγωνισμού με ερωτήσεις (quiz contest) πάνω στο θέμα της σύμπραξης
  • Από τον Φεβρουάριο του 2014 ξεκίνησαν τηλεδιασκέψεις μεταξύ των μαθητών των συμμετεχόντων χωρών βάσει προκαθορισμένου προγράμματος και η χώρα μας συγκεκριμένα με την Πολωνία και την Γερμανία.
  • Οι μαθητές αντάλλαξαν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και με την επίβλεψη της Ρουμανίας επικοινωνούν μεταξύ τους από το Φεβρουάριο του 2014.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ?ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Τον Οκτώβριο του 2013 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών αποστολών των σχολείων του προγράμματος στο συντονιστικό σχολείο του San Fernando της Ισπανίας από 7-10-2013 ως 11-10-2013.
Η ελληνική αποστολή συμμετείχε με τις:
Παπαναγιώτου Ελένη-Συντονίστρια
Μπάκου Μαρία-Διευθύντρια
Χατζηηλιάδου Χάιδω-Φιλόλογο

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΔΙΑ

Τον Δεκέμβριο του 2013 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη / συνάντηση των εταίρων στη Φιλανδία στο σχολείο Piikion Yhtenaiskoulou, στο Turku, Kaarina, από 9-12-2013 ως 13-12-2013.
Συμμετέχοντες στη συνάντηση: 4 άτομα από Ισπανία (2 καθηγητές και 2 μαθητές), 4 άτομα από Ρουμανία(2 καθηγητές και 2 μαθητές),4 άτομα από Τουρκία(3 καθηγητές και 1 μαθητής),8 άτομα από Πολωνία(4 καθηγητές και 4 μαθητές),5 άτομα από Γερμανία (2 καθηγητές και 3 μαθητές) και 6 από Ελλάδα(3 καθηγητές και 3 μαθητές)
Η ελληνική αποστολή συμμετείχε με τους εκπαιδευτικούς:
Παπαναγιώτου Ελένη - Συντονίστρια
Μπάκου Μαρία ? Διευθύντρια
Σκαρλάτου Μαίρη -Μαθηματικός

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Μάρτιο του 2014 φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα και το 2ο Γυμνάσιο της Καισαριανής οι εκπαιδευτικές αποστολές από τις χώρες εταίρους το χρονικό διάστημα, από 10-3-2014 ως 14-3-2014.
Φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα από την Ισπανία 4 άτομα (2 καθηγητές και δύο μαθητές), από την Γερμανία 5 άτομα (2 καθηγητές και 3 μαθητές), από την Ρουμανία 5 άτομα (2 καθηγητές και 3 μαθητές), από την Πολωνία 8 άτομα (4 καθηγητές και 4 μαθητές), από την Φιλανδία 7 άτομα (3 καθηγητές και 4 μαθητές) και από την Τουρκία 7 άτομα (3 άτομα και 4 καθηγητές).

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΩΝΙΑ
Τον Μάιο του 2014 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη / συνάντηση των εταίρων στην Πολωνία στο σχολείο Gimnazjum nr Sim.Mikotaja Kopernika,Piotrkow Trybunalski, από 5-5-2014 ως 9-5-2014.
Συμμετέχοντες στη συνάντηση: 5 άτομα από Ισπανία (2 καθηγητές και 3 μαθητές), 5 άτομα από Ρουμανία(2 καθηγητές και 3 μαθητές), 8 άτομα από Τουρκία (4 καθηγητές και 4 μαθητές,6 άτομα από Φιλανδία(2 καθηγητές και 4 μαθητές), 4 άτομα από Γερμανία (1 καθηγητής και 3 μαθητές) και 6 από Ελλάδα (2 καθηγητές και 4 μαθητές)
Η ελληνική αποστολή συμμετείχε με τους εκπαιδευτικούς:
Παπαναγιώτου Ελένη-Συντονίστρια
Μετσοβίτης Δημήτρης - Μαθηματικός

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Τον Οκτώβριο του 2014 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη / συνάντηση των εταίρων στην Ρουμανία στο σχολείο Suola Gimnaziala,Com.Cristesti,Romania, από 6-10-2014 ως 10-10-2014.
Συμμετέχοντες στη συνάντηση:5 άτομα από Ισπανία (2 καθηγητές και 3 μαθητές),2 άτομα από Τουρκία(2 καθηγητές ), 4 άτομα από Πολωνία (2 καθηγητές και 2 μαθητές) και 6 άτομα από Ελλάδα(2 καθηγητές και 4 μαθητές)
Η ελληνική αποστολή συμμετείχε με τους εκπαιδευτικούς:
Παπαναγιώτου Ελένη-Συντονίστρια
Τριανταφύλλου Αναστάσιος

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τον Δεκέμβριο του 2014 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη / συνάντηση των εταίρων στη Γερμανία στο σχολείο Wohlerschule -Gymnasium, Frankfurt am Main, Germany, από 8-12-2014 έως 12-12-2014
Συμμετέχοντες στη συνάντηση: 5 άτομα από Ισπανία (2 καθηγητές και 3 μαθητές), 4 άτομα από Ρουμανία (2 καθηγητές και 2 μαθητές), 3 άτομα από Τουρκία(1καθηγητής και 2 μαθητές),5 άτομα από Φιλανδία(2 καθηγητές και 3 μαθητές),6 άτομα από Πολωνία (2 καθηγητές και 4 μαθητές) και 6 άτομα από Ελλάδα(2 καθηγητές και 4 μαθητές).
Η ελληνική αποστολή συμμετείχε με τους εκπαιδευτικούς:
Παπαναγιώτου Ελένη, Συντονίστρια
Μπάκου Μαρία, Διευθύντρια

 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τον Μάιο του 2015 θα πραγματοποιήθεί η εκπαιδευτική επίσκεψη / συνάντηση των εταίρων στη Τουρκία.


Εκτύπωση   Email