2ο Γυμνάσιο Καισαριανής

2gymkais1

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη»
~Πλούταρχος~ | 47-120 μ.Χ. |

Το 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής είναι ένα από τα δύο Γυμνάσια του Δήμου Καισαριανής. Έχει 13 τμήματα:

  • (5) πέντε στην Α' τάξη
  • (4) τέσσερα στη Β' τάξη
  • (4) πέντε στη Γ' τάξη

και σύνολο 300 μαθητές.
Ο σύλλογος των καθηγητών μας συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι και σε άλλα σχολεία φτάνει τον αριθμό των 30.

Εκτός των εκπαιδευτικών επισκέψεων που αναφέρονται αλλού, το Γυμνάσιο μας πραγματοποίησε εκκλησιασμούς, εορτές στις εθνικές επετείους, φιλανθρωπικό έργο στις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα. Όλα αυτά σε συνάρτηση με τις παιδαγωγικές συνεδριάσεις αποβλέπουν στην όσον το δυνατόν καλύτερη διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας και την συνεχή τους πρόοδο.
Η πόλη μας, η Καισαριανή είναι μια από τις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας, βρίσκεται 3 χλμ. ανατολικά του κέντρου των Αθηνών, σε 130 μ. υψόμετρο, στις ΒΔ πλαγιές του Υμηττού. Συνορεύει βόρεια με τους Δήμους Ζωγράφου και Αθηναίων, ανατολικά με τον Υμηττό, νότια με το Δήμο Βύρωνος και Αθηναίων (Παγκράτι) και δυτικά πάλι με το Δήμο Αθηναίων. Η συνολική έκταση του Δήμου Καισαριανής, σήμερα, είναι 8.500 περίπου στρέμματα, από τα οποία τα 7.500 είναι ορεινή περιοχή και πράσινο και τα 1.000 κατοικημένοι και κοινόχρηστοι χώροι. Η πραγματική κατοικήσιμη έκταση είναι 780 περίπου στέμματα. Η Καισαριανή έχει σχήμα τριγωνικό και καλή ρυμοτομία. Ο πληθυσμός της, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, είναι περίπου 26.500, αλλά στην πραγματικότητα αυτός υπερβαίνει τις 35.000. Η πόλη σήμερα, αφού πέρασε "διά πυρός και σιδήρου", θεωρείται προνομιακή για κατοικία, εξαιτίας, κυρίως, του περιβάλλοντος χώρου (αισθητικό δάσος, και Μονή Καισαριανής, Πανεπιστημιούπολη, Άλσος Σκοπευτηρίου) καθώς και της γειτνίασής της με το κέντρο της Αθήνας.


Η διεύθυνση του σχολείου μας

Διευθύντρια

Μπάκου Μαρία

Πληροφορικής - Φυσικής

 

Υποδιευθυντές

Παπαπαναγιώτου Ελένη

Οικιακής Οικονομίας

Βαλής Αναστάσιος

Φυσικής Αγωγής

 


Τοποθεσία

Το σχολείο μας βρίσκεται στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και η είσοδό του είναι από την οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου.

2ο Γυμνάσιο Καισαριανής.
Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13Β
Καισαριανή, 16121
Τηλ: (210) 76-50-522
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κατασκευή και Διαχείριση Ιστοσελίδας

Παπαμήτσος Γιώργος

Καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ19)