Tο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής πρώτο στην ανακύκλωση e-απορριμμάτων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό, τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου για την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων στο πρόγραμμα Ανακύκλωσ-e καθώς και για την προσπάθεια που έγινε για τη συλλογή e-απορριμμάτων (ΑΗΗΕ – Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού).
Με τη συνεργασία όλων το 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής είναι πρώτο στην συλλογή e-απορριμμάτων ανάμεσα σε 39 σχολεία και περίπου 8.000 μαθητές που μετείχαν στο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2015-2016, καθώς σύλλεξε 6.165 κιλά e-απορριμμάτων!!!!

3ο Βραβείο για το σχολείο μας σε Πανελλήνιο διαγωνισμό

Την αρχή της σχολικής χρονιάς αποφασίσαμε σαν σχολείο μέσα από τα Πολιτιστικά Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων να εκπονήσουμε ένα πρόγραμμα με τίτλο: «Γράφοντας σε μία διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια – Βικιπαίδεια». Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν η κα Μπάκου Μαρία και ο κ. Παπαμήτσος Γιώργος.
Όταν τον Δεκέμβριο του 2014 ενημερωθήκαμε για τον «Μαραθώνιο Εμπλουτισμού της Wikipedia για το 1821», η ομάδα μας αποφάσισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό. Επειδή, μάλιστα, στο διαγωνισμό ήθελαν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του προγράμματος, το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από δύο ομάδες. Σε αυτή μας την προσπάθεια πολύτιμη ήταν η καθοδήγηση του φιλόλογού μας κ. Σπύρου Πουλή.
Η μία ομάδα δημιούργησε το κυρίως λήμμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Κρήτη» και η άλλη ομάδα το κυρίως λήμμα «Εκστρατεία της Χίου».
Οι μαθητές εισέπραξαν δε άμεσα την επιβράβευση του έργου τους, αφού το λήμμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Κρήτη» βραβεύτηκε στο «Μαραθώνιο Εμπλουτισμού της Wikipedia για το 1821» με το 3ο βραβείο.

[iceslideshow theme="simple" active="1" directory="images/programs/wikipedia"][iceslide link="#1"]wikipedia1.jpg[/iceslide] [iceslide link="#2"]wikipedia2.jpg[/iceslide] [iceslide link="#3"]wikipedia3.jpg[/iceslide][iceslide link="#4"]wikipedia4.jpg[/iceslide][iceslide link="#5"]wikipedia5.jpg[/iceslide][iceslide link="#6"]wikipedia6.jpg[/iceslide][iceslide link="#7"]wikipedia7.jpg[/iceslide][iceslide link="#8"]wikipedia8.jpg[/iceslide]  [/iceslideshow]

Βράβευση του σχολείου μας σε πανελλαδικό διαγωνισμό

H ομάδα του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής αναδείχθηκε νικήτρια, κερδίζοντας το 2ο βραβείο ηλεκτρονικής έκφρασης στον πανελλαδικό διαγωνισμό για το πρόγραμμα οικολογικής μετακίνησης «Ecomobility», στον οποίο συμμετείχαν μαθητές της Γ' Γυμνασίου 43 σχολείων απ' όλη τη χώρα.


Στη συγκεκριμένη κατηγορία την 1η θέση κατέκτησε το Γυμνάσιο Κουτσουρά Λασιθίου, ενώ 3ο αναδείχθηκε το 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών.


Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες Ειρήνη Ανδρινοπούλου, Μάγδα Καραβαγγέλη, Αλεξάνδρα Καραγεώργη, Θάνος Σουλιώτης, Κατερίνα Τριχάκη, Γιάννης Τσατάς, Χριστιάννα Φασιά και Αναστασία Χήρα. Υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος ήταν ο κ. Ασημάκης Κωνσταντόπουλος. Ο Δήμος Καισαριανής στην αθλητική ημέρα που διοργανώθηκε στις 24/4/2013 στο Δημοτικό Στάδιο, παρουσία μαθητών-μαθητριών εκπαιδευτικών και Γονέων, εξήρε την προσπάθεια των παιδιών και απένειμε μετάλλια και διπλώματα προτρέποντας τους, να συνεχίσουν να δημιουργούν.

Βράβευση του σχολείου μας σε πανελλαδικό διαγωνισμό (ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ )

Το 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής συμμετείχε με πενταμελή ομάδα μαθητών στον 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ με θέμα: «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας». Το σχολείο μας κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία της Ιστορίας.

Την ομάδα των μαθητών αποτελούσαν οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου:

Δελή Αικατερίνη

Καπνουλάς Κυριάκος

Κουτούκη Αμαλία

Κουτσίδης Ιωάννης-Παναγιώτης

Μαρκάκη Ελένη

Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Μπάκου Μαρία, καθηγήτρια Πληροφορικής

1ο βραβείο ηλεκτρονικής έκφρασης σε πανελλαδικό διαγωνισμό

H ομάδα «Ecomobilty» του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής αναδείχθηκε νικήτρια, κερδίζοντας το 1ο βραβείο ηλεκτρονικής έκφρασης στον πανελλαδικό διαγωνισμό για το πρόγραμμα οικολογικής μετακίνησης «Ecomobility», στον οποίο συμμετείχαν μαθητές Γ' Γυμνασίου σχολείων απ' όλη τη χώρα.
Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες Κατωπόδης Παναγιώτης, Κίτσος Γιώργος, Κουτούκη Αμαλία, Κουτούκης Γιώργος, Κουτσίδης Ιωάννης, Μαντζάνας Γιώργος, Μαρκάκη Ελένη και Μπαλλά Ηλέκτρα. Υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος ήταν ο κ. Ασημάκης Κωνσταντόπουλος. Οι μαθητές και μαθήτριες δημιούργησαν μεταξύ άλλων μια ταινία μικρού μήκους, στην οποία κατέδειξαν τα προβλήματα μετακίνησης στην Καισαριανή. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η μαθήτρια Ελένη Μαρκάκη, από το τμήμα Γ2.ecomembers12

Η βράβευση έγινε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις 22 Απριλίου 2012, σε μια λαμπρή τελετή που διοργάνωσε ο φορέας «Εcocity». Οι μαθητές και μαθήτριες ως έπαθλο κέρδισαν τη συμμετοχή τους στην οικολογική κατασκήνωση «Ecocamp» στα Καλάβρυτα τον προσεχή Αύγουστο.