3ο Βραβείο για το σχολείο μας σε Πανελλήνιο διαγωνισμό

Διακρίσεις Εμφανίσεις: 423

 Τα παιδιά με την ενασχόλησή τους με τη συγγραφή λημμάτων για τη Βικιπαίδεια απέκτησαν σημαντικές δεξιότητες και ικανότητες όπως να αναζητούν πηγές, να τις αξιολογούν ως προς την αξιοπιστία και την εγκυρότητά τους, να φιλτράρουν τις χρήσιμες πληροφορίες, να τις διασταυρώνουν.

• Ο διαγωνισμός στάθηκε η αφορμή οι μαθητές να δημιουργήσουν και πολλά άλλα ιστορικά λήμματα του 1821, όπως «Καγγελαρία των Σφακίων», «Τακτικός στρατός του 1825», «Επιτροπή των Χίων», «Μιχαήλ Κομνηνός Αφεντούλιεφ». Τα δύο τελευταία, μάλιστα,μεταφράστηκαν από τους μαθητές στα Αγγλικά.
• Επίσης υπάρχοντα λήμματα από την Ελληνική Βικιπαίδεια τα μετέφρασαν στα Αγγλικά, όπως «Emmanouil Antoniadis», «Konstantinos Kolokotronis» και το λήμμα για την Εκστρατεία της Χίου («Chios Expedition»).
• Εμπλούτισαν υπάρχοντα λήμματα, όπως τα λήμματα «Μάχη στο Μανιάκι» και «Ιάκωβος Τομπάζης».
• Έβγαλαν φωτογραφίες από τις επισκέψεις τους σε διάφορα σημεία της Αθηνάς, όπως το Πεδίο του Άρεως και το Ιστορικό Μουσείο και τις ανάρτησαν στο Wikimedia Commons. Τις χρησιμοποίησαν στα λήμματα που δημιούργησαν και τις πρόσθεσαν επιπλέον σε πολλά ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά λήμματα που είχαν σχετικό με τις φωτογραφίες θέμα.
Πραγματικά είμαστε όλοι μας χαρούμενοι, όχι μόνο γιατί αφήσαμε και εμείς τα ίχνη μας στο χώρο αυτό, αλλά και γιατί γίναμε μέλη μιας παγκόσμιας κοινότητας που καταργεί τα σύνορα της μάθησης.

Εκτύπωση