Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος υγείας και του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή ενημερωτικών-εκπαιδευτικών επισκέψεων μεταξύ του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής και της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων).

Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» - Επίσκεψη από το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αθήνας

Στις 27 Μαρτίου 2018 έξι μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αθήνας με τη συνοδεία του Υ/ντή κ. Παπαχαραλάμπους Δημήτρη και Ειδικής Ψυχολόγου κ. Καμπουροπούλου Τατιάνας επισκέφθηκαν το σχολείο μας με σκοπό τη συμμετοχή τους στο διαδικτυακό παιχνίδι «Το ταξίδι της φυγής» της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες σε συνεργασία με επτά μαθητές/τριες του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα δύο σχολεία μετέχουν στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Εβδομάδα Εθελοντισμού «Νοιάζομαι και Δρω» 12 έως 18 Μαρτίου 2018

 Δράση Πέμπτη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α3 και Α5 στις 16 Μαρτίου 2018 με τη συνοδεία καθηγητών τους επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής. Ξεναγήθηκαν στο χώρο που εδρεύει, ενημερώθηκαν για τα μέσα που διαθέτει, τις αρμοδιότητες των συμμετεχόντων, τις δυνατότητες που παρέχει και τις μέχρι τώρα δράσεις της από τους εθελοντές Δασοπυροσβέστες κ. Εξαρχόπουλο Σάκη, κ. Στογιάννη Βαγγέλη και κ. Κυριακού Κλαίρη.

Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» - Επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αθήνας

Στις 18/5/2018  οι επτά μαθητές της Γ΄ τάξης που συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση με τους μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθήνας επισκέφθηκαν το χώρο του Ειδικού Σχολείου με σκοπό να επιδοθούν από κοινού σε βιωματικές δράσεις, όπως προβλέπονταν σε  παιχνίδι προσομοίωσης της προσφυγικής εμπειρίας «Αναζητώντας πατρίδα», το οποίο σχεδιάστηκε από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

eidiko6

Εβδομάδα Εθελοντισμού «Νοιάζομαι και Δρω» 12 έως 18 Μαρτίου 2018

Δράση Τέταρτη

Στις 14 Μαρτίου 2018 ολοκληρώθηκε το έργο που εδώ και καιρό εθελοντικά ανέλαβε να ζωγραφίσει στην είσοδο του σχολείου ομάδα μαθητριών αποτελούμενη από τις Γαστουνιώτη Εμοίρα, Γρηγορίου Αναστασία, Δημητρίου Δέσποινα και Λαύκα Ελένη - μαθήτριες του τμήματος Β3, υπό την επίβλεψη, την εποπτεία και τη βοήθεια του καθηγητή Καλλιτεχνικών κ. Τριανταφύλλου. Το έργο επιλέχθηκε μετά από ενδοσχολικό διαγωνισμό με κριτήρια την αισθητική του αρτιότητα, ώστε να αναβαθμισθεί ο χώρος υποδοχής του σχολείου, αλλά και το αισιόδοξο και αντιδογματικό μήνυμα που εξέπεμπε.
«Πρέπει πάντα να κοιτάμε και τις δύο πλευρές του ιδίου νομίσματος»