Επίσκεψη στο χαμόγελο του παιδιού

Την Τρίτη 12/4/2016 η επιθυμία των παιδιών του τμήματος Γ5 έγινε πραγματικότητα. Στις 11 πμ. φτάσαμε στον Καρέα σ’ ένα από τα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού. Μας υποδέχτηκε μια από τις παιδαγωγούς που εργάζεται στο σπίτι η οποία μας έδωσε σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και για τον τρόπο λειτουργίας των σπιτιών. Η εμπειρία ήταν μοναδική για όλους μας αν και δεν μπορέσαμε να δούμε τα παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι γιατί ήταν στο σχολείο. Πήραμε όμως μια γεύση ενός αλλιώτικου τρόπου ζωής, που συγκινεί και παραδειγματίζει. Από την μια η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντών προς τα παιδιά του Χαμόγελου από την άλλη πλευρά τα ίδια τα παιδιά που αν και μεγαλώνουν χωρίς οικογένεια δεν παύουν να ελπίζουν και να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.
Η επίσκεψη αυτή οργανώθηκε από την κα Βασιλείου Βαρβάρα, καθηγήτρια Θεολόγο και την κα Κατσά Αικατερίνη, καθηγήτρια Αγγλικών μετά από πρόταση των μαθητών του Γ5. Στην επίσκεψη συμμετείχαν έντεκα παιδιά του τμήματος: Μπαλαμπάνη Ευαγγελία, Πράπας Λάμπρος, Ράπτης Ευθύμιος, Σπύρου Πολυξένη, Τσέλιου Πελαγία, Τσιντάνος Βασίλης, Φύκιου Χριστίνα, Χότζα Ερβίσα, Χάρος Παναγιώτης, Φραγκούλη Σταυρούλα και Σιάχος Γιώργος.
Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ την κυρία Μπάκου που ενθάρρυνε και στήριξε αυτή την πρωτοβουλία, το σύλλογο των διδασκόντων που διευκόλυνε τη συμμετοχή των παιδιών σ αυτή τη δραστηριότητα και βέβαια τα ίδια τα παιδιά που συνεργάστηκαν άψογα.


Εκτύπωση   Email