Επίσκεψη στο Ελληνικό ινστιτούτο Παστέρ

Στις 4-5-2018 η ομάδα Erasmus+ του σχολείου μας, συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική και κοινωνική δράση υποδοχής προσφυγοπαίδων σχολικής ηλικίας, παρακολούθησε το πρόγραμμα «Το Ε.Ι. Παστέρ παστεριώνει το μικρόβιο της ξενοφοβίας». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου και σε αυτό συμμετείχαν και 20 μαθητές από το Κέντρο Υποδοχής προσφύγων Ελαιώνα, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία της Αθήνας.

Μετά το καλωσόρισμα και τη σύντομη γνωριμία μας με το Ινστιτούτο Παστέρ από την πρόεδρο κα Στυλιανοπούλου, ακολούθησε παρουσίαση στα αγγλικά από το επιστημονικό προσωπικό με θέμα: «Συζητώντας για τα μικρόβια, τους συγκατοίκους μας». Παράλληλα, γινόταν μετάφραση στα Φαρσί για τους προσφυγόπαιδες. Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν επίδειξη μικροβιακών παρασκευασμάτων καθώς και ζωντανών καλλιεργειών μέσα από ειδικά στημένα για αυτό το σκοπό, φωτομικροσκόπια. Ακολούθησε περιήγηση στην Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Καλλιτεχνικές ανησυχίες στο εργαστήριο» και ελαφρύ γεύμα στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου.
Μετά το πέρας του προγράμματος οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν στους κήπους του Ινστιτούτου με τα παιδιά από τον Ελαιώνα, να παίξουν μαζί τους ομαδικά παιχνίδια και να ξεπεράσουν έτσι τους φόβους και τις προκαταλήψεις τους. Φεύγοντας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας με τα προσφυγόπουλα για τις 20 Μαΐου, οπότε και η ομάδα μας θα επισκεφθεί τον Ελαιώνα για να συμμετάσχει σε μία εορταστική εκδήλωση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *