Κανονισμός λειτουργίας

Ο κανονισμός του σχολείου θέτει τις βασικές αρχές λειτουργίας του  και επιδιώκει να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του.

 1. Προσερχόμαστε εγκαίρως το πρωί στο χώρο του σχολείου. Για λόγους ασφαλείας η ώρα προσέλευσης ορίζεται από τις 8.00 π.μ. ως τις 8.15 π.μ.
 2. Όταν χτυπάει το κουδούνι για μάθημα, πηγαίνουμε στις αίθουσες μας χωρίς καμία καθυστέρηση. Παραμένουμε υποχρεωτικά στο χώρο του σχολείου όλες τις ώρες της σχολικής λειτουργίας. Αποχωρούμε νωρίτερα μόνο εφόσον δοθεί η άδεια από τη Διεύθυνση.
 3. Αν αργήσουμε την πρώτη ώρα ή αν μας αποβάλλουν από την τάξη, πρέπει οπωσδήποτε και αμέσως να παρουσιαστούμε  στη Διεύθυνση.
 4. Δεν συνομιλούμε με διερχόμενους εξωσχολικούς στα κάγκελα του σχολείου και δεν εισερχόμαστε στον προαύλιο χώρο των παρακείμενων σχολείων.
 5. Μετά την έναρξη των μαθημάτων είναι δυνατόν να απουσιάσουμε από την αίθουσα διδασκαλίας μόνο με την άδεια του διδάσκοντος και της Διεύθυνσης.
 6. Όταν χτυπάει το κουδούνι, είναι υποχρεωτική η έξοδος μας στην αυλή. Η παραμονή εντός της τάξης επιτρέπεται μόνον κατόπιν άδειας από τον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό ή τη Διεύθυνση.
 7. Αποφεύγουμε τα επικίνδυνα παιχνίδια και την προσέγγιση και παραμονή σε επισφαλείς χώρους, όπως πρεβάζια, παράθυρα, κάγκελα, ταράτσες.
 8. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια ή λόγο που προσβάλει την προσωπικότητα ή την εθνικότητα ή την καταγωγή ή το θρήσκευμα ή την οικογένεια οποιουδήποτε.
 9. Απαγορεύεται να βιαιοπραγούμε, να βρίζουμε, να κοροϊδεύουμε οποιονδήποτε. Βοηθούμε οποιονδήποτε έχει ανάγκη και αναφέρουμε στους καθηγητές μας οποιαδήποτε παράνομη ή επικίνδυνη πράξη υποπέσει στην αντίληψή μας.
 10. Ερχόμαστε στο σχολείο με κόσμια εμφάνιση. Προσερχόμαστε στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής με το κατάλληλο ντύσιμο.
 11. Σεβόμαστε το πράσινο και διατηρούμε όλους τους χώρους του σχολείου καθαρούς.
 12. Σεβόμαστε και προστατεύουμε την περιουσία του σχολείου. Οι υλικές ζημίες αποκαθίστανται από τους υπαίτιους.
 13. Το αθλητικό υλικό του σχολείου χρησιμοποιείται μόνο με την έγκριση των γυμναστών.
 14. Σύμφωνα με την Υ.Α. 103373/Δ1/22-06-18 οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου. Η επικοινωνία των μαθητών με τις οικογένειες γίνεται από τα τηλέφωνα του σχολείου.
 15. Σύμφωνα με το Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Α΄) «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις» απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ και καπνού από ανήλικους.
 16. Η συμμετοχή των μαθητών στις ενδοσχολικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι σχολικές, εθνικές, θρησκευτικές γιορτές είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση απουσίας ο μαθητής/τρια χρεώνεται με τις απουσίες της ημέρας.
 17. Όταν συμμετέχουμε σε διδακτική επίσκεψη ή περίπατο ακολουθούμε το πρόγραμμα και τις οδηγίες των συνοδών και βρισκόμαστε πάντα κοντά στην υπόλοιπη ομάδα.
 18.  Οι μαθητές που δεν συμμετέχουν σε διδακτική επίσκεψη ή σε περίπατο προσέρχονται και  απασχολούνται στο σχολείο.
 19. Αποκλίσεις των μαθητών από τη δημοκρατική συμπεριφορά, από τους όρους της ισότιμης συμμετοχής στη ζωή του σχολείου, από τον οφειλόμενο σεβασμό στον εκπαιδευτικό, στη σχολική περιουσία, στο συμμαθητή και γενικά αποκλίσεις από τους παραπάνω κανόνες λειτουργίας του σχολείου θεωρούνται σχολικά παραπτώματα και αντιμετωπίζονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
 20. Έχουμε πάντα μαζί μας στο σχολείο τον κανονισμό υπογεγραμμένο από τον κηδεμόνα και  τον διατηρούμε σε καλή κατάσταση.

Η παραβίαση του συνεπάγεται κυρώσεις. Σας τον κοινοποιούμε για ενημέρωσή σας.