Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» – Επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη»

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, οι μαθητές/τριες του τμήματος Α5 και οι καθηγήτριες του σχολείου μας κ. Παπαπαναγιώτου Ελ. – Υποδ/ντρια, κ. Σκαρλάτου Μ., κ. Χατζηηλιάδου Χ. και κ. Κωστάκη Αρ. που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», επισκέφθηκαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη» και πρόσφεραν τις λαμπάδες.
Τα δώρα έδωσαν ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τόσο στους μαθητές/τριες του Ειδικού Σχολείου όσο και στους μαθητές/τριες του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής.

Η χαρά, η εγκαρδιότητα και η συγκίνηση υπήρξαν αμοιβαία. Οι μαθητές/τριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου έδειξαν με υπερηφάνεια ένα μέρος της δουλειάς τους που θα παρουσιαστεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Μοίρασαν γενναιόδωρα χαμόγελα και αγκαλιές και προκάλεσαν τη διάθεση να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις. Ανανεώθηκε λοιπόν το ραντεβού για την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, όπου οι μαθητές/τριες του τμήματος Α5 όχι μόνο θα παρευρεθούν αλλά και θα λάβουν ενεργά μέρος! Οι καθηγητές/τριες του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν την κοινωνική αλληλεπίδραση των μαθητών των δύο σχολείων μέσα και από άλλες δράσεις.
Κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων στο μάθημα των Μαθηματικών
«Με έναυσμα τα Γεωμετρικά σχήματα και τον τρόπο που τα κατασκευάζουμε με κανόνα και διαβήτη στο μάθημα των Μαθηματικών, δημιουργήσαμε τα σχέδια που θα χρησιμοποιούσαμε για τις λαμπάδες μας.
Τα ανάλογα ποσά στο μάθημα της Άλγεβρας μας βοήθησαν να φτιάξουμε με επιτυχία τη κατάλληλη δοσολογία για την αλατοζύμη μας με την οποία κατασκευάσαμε τα πασχαλινά παιχνίδια που κρεμάσαμε στις λαμπάδες μας.
Το εργαστήριο που στήσαμε σε ελεύθερο χώρο του σχολείου μας και η μεγάλη προθυμία όλων των μαθητών του τμήματος Α5 να συμμετέχουν στην δραστηριότητα και η εργατικότητα τους είχε αποτέλεσμα να κατασκευάσουμε λαμπάδες για όλα τα παιδιά του ειδικού σχολείου, περίπου 60.»