Σεμινάρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2021, κατόπιν αιτήσεώς μας προς την Υπηρεσία Αγωγής Υγείας του Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια με τίτλο «Πρώτες βοήθειες». Τα σεμινάρια παρακολούθησαν δύο ομάδες εκπαιδευτικών, η πρώτη αποτελούμενη από εννέα εκπαιδευτικούς αρχάριους στις πρώτες βοήθειες και η δεύτερη αποτελούμενη από οκτώ εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είχαν ήδη πιστοποίηση στις πρώτες βοήθειες. Η επιμόρφωση της 1ης ομάδας διήκεσε 16 ώρες και η επαναληπτική επιμόρφωση της 2ης ομάδας διήρκεσε 8 ώρες.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου μας από δύο ειδικευμένες νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και εξασκήθηκαν χρησιμοποιώντας υλικοτεχνικό υλικό που παρείχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Οι δραστηριότητες είχαν βιωματικό χαρακτήρα και βοήθησαν τους συμμετέχοντες να εντρυφήσουν στους τρόπους αντιμετώπισης ατυχημάτων και παροχής βοήθειας σε ανθρώπους βρισκόμενους σε ανάγκη. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τη νόσο Covid-19. Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες έντυπο υλικό (φυλλάδια), βιβλίο εκδόσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις Πρώτες Βοήθειες και Πιστοποίηση.

Στα πλαίσια της ίδιας δράσης, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας παρακολούθησαν τετράωρο βιωματικό σεμινάριο ανά τμήμα από ειδικευμένες νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικές αρχές παροχής Πρώτων Βοηθειών και να εξασκηθούν πάνω σε αυτές. Συμμετείχαν ενεργά στις βιωματικές ασκήσεις, αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα των παρεχομένων γνώσεων και έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα του σεμιναρίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την αγαστή συνεργασία μας!