Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο «Σπίτι της Κύπρου»

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας «Κύπρος–Ελλάδα–Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» επισκέφθηκαν στις 16-1-2017 το «Σπίτι της Κύπρου».
Το «Σπίτι της Κύπρου» ιδρύθηκε το 1987 και στεγάζεται στην οδό Ξενοφώντος 2Α, δίπλα από την Πλατεία Συντάγματος. Ως τμήμα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, χειρίζεται εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα και παρέχει σχετικές πληροφορίες στο κοινό.
Με στόχο την προβολή του έργου των Κυπρίων δημιουργών και την ενδυνάμωση των σχέσεων των πνευματικών ανθρώπων Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και την προώθηση των κυπρολογικών μελετών και σπουδών, οργανώνει σε τακτική βάση εκδηλώσεις για τις οποίες συνεργάζεται με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και φορείς στην Ελλάδα.
Το «Σπίτι της Κύπρου» με την ίδρυσή του, το 1987, χάραξε μια σημαντική πορεία στα Ελληνικά πνευματικά δρώμενα. Ένας άλλος σημαντικός τομέας, πέραν των εκδηλώσεων που διοργανώνει το «Σπίτι της Κύπρου» και τη συμμετοχή και παρουσία του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις άλλων φορέων, είναι η επαφή και η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, αλλά και τα σχολεία σε όλη τη χώρα. Στενή συνεργασία το «Σπίτι της Κύπρου» έχει ασφαλώς και με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και τις κατά τόπους Κυπριακές Οργανώσεις και Συλλόγους, για την προβολή της Κύπρου και του εθνικού μας θέματος.