Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος υγείας και του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή ενημερωτικών-εκπαιδευτικών επισκέψεων μεταξύ του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής και της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων).

Συγκεκριμένα στις 12-3-2019 κλιμάκιο της ΕΛΕΠΑΠ αποτελούμενο από εργαζόμενους και συνεργάτες της ΕΛΕΠΑΠ επισκέφθηκε το σχολείο μας και ενημέρωσε τους μαθητές της α΄ και β΄ γυμνασίου σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητες της ΕΛΕΠΑΠ. Παράλληλα συνεργάτες της ΕΛΕΠΑΠ παρουσίασαν τις εμπειρίες τους από την συνεργασία τους με την εταιρεία. Στη συνέχεια ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των μαθητών και του κλιμακίου της ΕΛΕΠΑΠ σχετικά με ζητήματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης αναφορικά με άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες. Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε να ανανεωθεί το ραντεβού μεταξύ του σχολείου μας και της ΕΛΕΠΑΠ με μια αντίστοιχη επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι.

Πράγματι στις 7-5-2019 το τμήμα Β5 της β΄ γυμνασίου του σχολείου μας με τη συνοδεία των καθηγητών και συμμετεχόντων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κ. Σπυρίδωνος Κρουσταλάκη και κ. Μαρίας Σκαρλάτου επισκέφθηκε το κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ. Εκεί, οι μαθητές, αφού πρώτα ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους στους χώρους φυσιοθεραπείας του ιδρύματος, στη συνέχεια συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά προσχολικής ηλικίας, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες των ειδικών παιδαγωγών, εκπαιδευτικών και ψυχολόγων της ΕΛΕΠΑΠ. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσα συνάντηση – συζήτηση που έγινε στον χώρο εκδηλώσεων του ιδρύματος και προβολή σχετικού Video.