Επιμορφωτική συνάντηση Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Στις 15/3/2023, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την κα Κοτσιαφίτου Αναστασία, Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των δράσεων που έχει οργανώσει ομάδα εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής, με σκοπό να βοηθηθούν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στην επιλογή του κατάλληλου γι’ αυτούς τύπου Λυκείου και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Η Σύμβουλος ΣΕΠ, για δύο διδακτικές ώρες συνάντησε τους μαθητές των δύο πρώτων τμημάτων της Γ΄ Γυμνασίου και τις επόμενες δύο ώρες τους μαθητές των άλλων δύο τμημάτων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας. Την πρώτη ώρα υλοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με στόχο τον εντοπισμό των ενδιαφερόντων των μαθητών και τη δεύτερη ώρα προβλήθηκε πληροφοριακό υλικό για το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα και τις επιλογές μετά το Γυμνάσιο και μετά το Λύκειο. Επίσης, διανεμήθηκε στους μαθητές χρήσιμο έντυπο υλικό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να στοχαστούν για τους δρόμους που τους ανοίγονται, να απευθύνουν στη Σύμβολο σχετικά ερωτήματα που τους απασχολούν και να λάβουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Κοτσιαφίτου για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα μας να συναντήσει τους μαθητές μας και για την πολύτιμη συμβολή της στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αναζητήσεις τους!